Om Roslagsgatan 36

InnergårdenHuset byggdes 1884 och ligger i kvarteret Ingemar 4.

År 1932 började en omfattande renovering och ombyggnad av huset, hissar installerades, fasaden byttes ut, alla lägenheter utom 4 stycken i gathuset fick bad samt sina torrklosetter utbytta till vattenklosetter. De fyra lägenheter som fortfarande inte hade bad fick använda den dusch som fanns på vinden. Under denna ombyggnad installerades även centralvärme och lägenheterna utrustades med ett kylskåp som rymde ca 8 liter. I samband med denna renovering togs även alla kakelugnar bort och man byggde även små lägenheter i gathuset. Denna ombyggnation var färdigställd 1936.

1982 började en ny ombyggnation med stambyte och en nydragning av elen. I gathuset byggdes en vindsvåning och i samband med detta togs vindsduschen bort. Man lät även bygga en tvättstuga och ett soprum på gården där det tidigare hade varit lägenheter. Ytterligare ingrepp på huset gjordes och man tog bort en lägenhet på varje plan så att det blev större lägenheter.

Föreningen bildades i december 1998, tillträddes 1 december 2000 och består av 40 lägenheter varav 4 hyresrätter. Vi har även 3 lokaler.

2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet och en fönsterrenovering påbörjades. Ytterligare en uppfräschning togs vid 2005, denna gång en genomgående renovering av trapphus, inklusive hissar, entré och armatur.

2009 byttes samtliga maskiner i tvättstugan och husets entréport byttes.

2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.

2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.

2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.