Nycklar och brickor – byte av lås

Gege pExtra nyckelEfter att ha varmkört det nya passersystemet i ca ett år, är det nu dags att ta steget fullt ut och införa nyckel- och kodfria passager i vår fastighet.

Mellan den 7 maj och 11 maj kommer därför samtliga allmänna dörrar att få nya låscylindrar. Det innebär att du hädanefter måste använda din nyckelbricka för att komma in i t.ex. entréporten och tvättstugan. Portkoden försvinner den 14 maj.

Som en extra säkerhet till passersystemet kommer vi därför att dela ut tre (3) nya entrénycklar till samtliga boende måndagen den 7 maj. Nyckeln fungerar endast till entréporten och är tänkt att användas utifall nyckelbrickan av någon anledning inte fungerar.

Byta lås i din dörr?

I samband med att vi byter låset i entréporten, erbjuds du som boende att byta låset även i din lägenhetsdörr. Det innebär att du kan använda samma nyckel till både lägenheten och entréporten! Om du dessutom vet att du kanske har någon nyckel på vift är detta ett utmärkt tillfälle att byta.

Nya nyckeln är också smart. Skulle du tappa bort en av dina nycklar kan man enkelt ”nollställa” ditt lås och på så vis spärra den borttappade nyckeln. Detta kan man göra totalt tre gånger. Kostnaden för att byta låset i din lägenhetsdörr är 800 kr och utförs av SafeTeam.

Mer information och intresseanmälan finner du på www.roslagsgatan36.se/bytalas.

Hör av dig till styrelsen om du har frågor eller funderingar. Du kontaktar oss lättast på sidan Styrelsen.